Ecologia incepe aici - SalvaEco.org  

Colinde de Crăciun
Despre noi
Echipa
Activitati
Proteste
! Sfaturi Ecologice
Sarbatori Ecologice
Galerie Foto
Awards
Legislatia Ecologica
Turism
Finantari
Programe de finantare
Galerie Foto
Ecotopia Photo
Plante rare
Plante Medicinale
Insecte rare
Promovare

Buletinul CONTACT Nr. 14

Scoala de vara in management "leader".

In luna mai 2003 Richard Ivey School of Business, Canada in parteneriat cu ONG "Certitudine" si "Asociatia Viitorilor Lideri ai Businessului" organizeaza la Balti Scoala de vara in management "LEADER". Cincizeci de participanti (studenti si antreprenori) vor beneficiar de instruire la aceasta scoala.

Proiectul Richard Ivey School of Business LEADER trimite specialisti cu Masterat in domeniul Administrarii de Business (MBA) in tarile Europei de Est in fiecare an in luna mai pentru a oferi un curs de 3 saptamini pentru manageri si studenti de la institutiile de invatamant din Moldova.

Saptamana I - Finante si planificarea financiara

Saptamana II - Marketing, prospectarea si cercetarea pietei

Saptamana III - Management general si organizare

La incheierea programului vor fi oferite certificate de participare la aceasta scoala semnate de profesorii care vor promova cursurile de instruire. Cursurile vor fi promovate in limba engleza cu traducere in romana.

Taxa de participare:
pentru studenti 10 USD
pentru antreprenori 30 USD

Informatia suplimentara si formularul de inregistrare pot fi obtinute la:
Centrul de Informare Economica,
str. Dostoievski 32 (Biblioteca municipala), Balti,
tel: 231-21093; 231-61444; mob: 29400654,
persoana de contact: Natalia Cojohari.

Mars al solidaritatii jurnalistilor.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Libertatii Presei, Centrul Independent de Jurnalism, in comun cu Uniunea Jurnalistilor din Moldova, Asociatia Presei Independente, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociatia Presei Electronice APEL, Centrul Acces-info, va organiza, la 8 mai 2003, un mars al solidaritatii jurnalistilor. Prin aceasta actiune ne propunem sa sensibilizam opinia publica in ceea ce priveste incalcarea dreptului la informare, violarea libertatii de expresie, presiunea economica, politica si sociala exercitata de autoritati asupra institutiilor mas-media neloiale Puterii. Chemam toti colegii de breasla sa se asocieze acestei actiuni.

Coloana va porni de la Casa Presei la ora 11.00, va trece prin fata sediului Guvernului si se va opri in Gradina publica "Stefan cel Mare", unde va avea loc un miting, care va dura pana la ora 14.00.

Va rugam sa confirmati, pana la 23 aprilie 2003, participarea Dvs. La marsul solidaritatii.
Tel: (3732) 213652, 227539 fax: (3732) 226681,
e-mail: ijcnews@ijc.iatp.md


Studiu al cunostintelor si comportamentelor tinerilor.

Reprezentanta UNICEF-Moldova si ONG-ul "Sanatate pentru tineri" au inceput un studiu national fara precedent dupa amploare, asupra cunostintelor, atitudinilor si comportamentelor tinerilor din Moldova.

Pina la 15 mai vor fi chestionati 3600 de copii si tineri de 10-24 de ani, in 155 de localitati din toate judetele, iar alti 140 de tineri vor participa la discutii in cadrul focus-grupurilor. Sunt patru teme propuse pentru studiu: sanatatea reproducerii si comportamentul sexual; abuzul de substante; accesul la servicii si participarea tinerilor; informatii socio-demografice. Rezultatele studiului urmeaza sa fie utilizate ca baza pentru elaborarea politicilor si strategiilor in domeniul tineretului, a programelor adresate ameliorarii comportamentului si a gradului de responsabilitate al tinerilor.

Studiul este organizat cu suportul Agentiei Canadiene de Dezvoltare Internationala si a Asociatiei Canadiene de Sanatate Publica. Studiul este parte componenta a Programului UNICEF "Sanatatea, Dezvoltarea si Participarea Tinerilor".


Un nou fond de caritate.

"Dor le dor" ("Din generatie in generatie") este denumirea unui nou fond evreiesc de caritate.

Prezentarea a avut loc in cadrul Zilelor memoriei victimelor pogromului din 1903 de la Chisinau. Directorul executiv al Fondului Vladimir Iacubet a relatat corespondentului nostru ca prioritati vor avea grija de virstnici si ingrijirea cimitirelor evreiesti.

Fondul va edita ziarul "Locusorul evreiesc", in care va fi reflectata activitatea organizatiei obstesti, inclusiv in pastrarea istoriei si culturii evreilor din Moldova.


Eeconet action fund (eaf).

Scopul Fundatiei EAF consta in oferirea unei sustineri economice reprezentantilor sectorului trei, adica organizatiilor nonguvernamentale, pentru cumpararea sau arendarea unor rezervatii importante, care pot aduce o contributie semnificativa la Pan European Ecological Network (Reteaua Ecologica Paneuropeana). In tarile in care cumpararea loturilor de pamint sau/si arendarea acestora este imposibila, Fondul acorda sustinere in gestionarea si protejarea acestor rezervatii. Unul dintre scopurile Fondului este intarirea capacitatilor si instruirea organizatiilor pentru actiuni concrete.

Fundatia sustine proiecte care:
- sint indreptate spre neadmiterea pierderii irecuperabile a bogatiilor naturii;
- sint orientate spre dezvoltarea durabila;
- sint indreptate spre protejarea unor sectoare aparte si pe un termen lung;
- au o influenta asupra unui teritoriu mai mare decit cel prevazut in proiect la momentul dat;
- au potential de dezvoltare;
- vizeaza un teritoriu, parte a unei zone sau rezervatii mai mari.

Prioritare sint zonele de o valoare deosebita dar care se afla in pericol. De asemenea prioritate se acorda zonelor mlastinoase si de tarm si celor populate de animale, plante din locurile date. Insa se
accepta si alte zone.

Tarile si regiunile prioritare: Albania, Belarus, Bosnia, Croatia, Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Estonia, Lituania, Letonia, Macedonia, Moldova, Polonia, Romania, Rusia, Slovenia, Slovacia, Ucraina.

Adresa: EUCC - The Coastal Union RO. box 11232 , 2301 EE Leiden,
The Netherlands Tel.:+31.71.5122900, Fax: +31.71.5124069.
E-mail: eaf@eucc.nl Website: www.eucc.nl


Concurs pentru participarea la scoala de vara "democratie si diversitate".

Data limita 5 mai 2003, perioada de desfasurare: 13 - 31 iulie 2003, locul desfasurarii: Cracovia, Polonia.

Scoala de vara "Democratie si diversitate" este un program intensiv de trei saptamini destinat studentilor post-universitari sau cadrelor didactice tinere, a caror activitate este legata de subiectele fundamentale ale democratiei si democratizarii in contexte sociale, politice si culturale specifice. Scopul programului este de a oferi participantilor din tarile Europei Centrale si de Est posibilitatea de a participa la dezbateri in domeniul stiintelor sociale si umanistice si de a imbunatati calitatile de instruire in universitatile din regiune. Obiectivul programului este integrarea studentilor post-universitari si a tinerilor lectori in circuitul academic international, facilitandu-le astfel stabilirea unor contacte profesionale productive.

Programul scolii de vara "Democratie si Diversitate" contine urmatoarele domenii de studiu:
- Cultura democratica, integrarea in societate, discutii publice si divergente
- Globalizarea si politici a memoriei publice
- Durabilitatea democratiei? Limite, conflict si acord in politiciledemocratice
- Teorii de gender in cultura

Detalii: http://www.soros.md/news/231.html

 

Data: 23.04.2003 Sursa: Buletinul CONTACT Nr. 14
   







 
Orice în favoarea naturii
Articolele si stirile de pe acest site nu angajaza decat responsabilitatea autorilor lor, si nu reflecta in mod necesar opinia SalvaEco. Reproducerea integrala sau partiala a oricarui material fara acordul scris echipei SalvaEco sau a autorului este interzisa.

© 2002-2024 All rights reserved "SalvaEco"
Gazduire și Domeniu - vt9 – Agence Web
Version 1.5.5,758