Ecologia incepe aici - SalvaEco.org  

Colinde de Crăciun
Despre noi
Echipa
Activitati
Proteste
! Sfaturi Ecologice
Sarbatori Ecologice
Galerie Foto
Awards
Legislatia Ecologica
Turism
Finantari
Programe de finantare
Galerie Foto
Ecotopia Photo
Plante rare
Plante Medicinale
Insecte rare
Promovare

Abrevieri

Gradul de raritate si starea de periclitate a speciilor descrise se folosesc urmatoarele categorii conform UICN Red List Categories (1994):

OS - Speciile ocrotite de stat
CRM - Cartea Rosie a Republicii Moldova
LRR - Lista Rosie de plante superioare a Romaniei
CRU - Cartea Rosie a Ucrainei
CB - Conventia de la Berna, 1979
LRE - Lista Rosie a Europei, 1991


EX (Extinct) - disparut: taxon care nu a mai fost gasit (in stare nativa) in ultimii 50 ani, dupa cercetari repetate in locul clasic, in alte locuri din care a fost cunoscut, precum si in alte locuri asemanatoare.

CR (Critically endangered) - critic periclitat: taxon, care s-a pomenit in conditii de amenintare cu disparitia in viitorul imediat din habitatele spontane.

EN (Endangered) - periclitat: taxon in pericol de extinctie si a carui supravietuire este improbabila daca factorii cauzali continua sa opereze.

VU (Vulnerable) - vulnerabil: taxon considerat a fi gata de a trece in categoria EN, in viitorul apropiat, daca factorii cauzali continua sa opereze.

R (Rare) - rar: taxon cu populatii mici, care in prezent nu este amenintat, dar care se afla sub risc (ca urmare a arealului lor respectiv).

I (Indeterminate) - nedeterminat: taxon cunoscut ca apartinand uneia din categoriile Ex, EN, VU sau R, dar pentru care nu exista suficienta informatie pentru a preciza exact carei categorii apartin.

K (Insuficiently Known) - insuficient cunoscut: taxon, care este suspectat, dar nu este in mod hotarat cunoscut, ca ar face parte din una din categoriile de mai sus (ca urmare a lipsei de informatie).

Nt (Not Threatened) - neamenintat: taxon care nu se afla in nici una din categoriile indicate.


Districtele geobotanice a Republicii Moldova:

Bl - Balti
Br - Briceni
BgN - Bugeacul de Nord
BgS - Bugeacul de Sud
Cd - Codrii
Chi - Chilia
Ht - Hotin
Ml - Malaiesti
Rs - Rascani
Rz - Rezina
Tgh - Tigheci
Tn - Tighina 
Orice în favoarea naturii
Articolele si stirile de pe acest site nu angajaza decat responsabilitatea autorilor lor, si nu reflecta in mod necesar opinia SalvaEco. Reproducerea integrala sau partiala a oricarui material fara acordul scris echipei SalvaEco sau a autorului este interzisa.

© 2002-2023 All rights reserved "SalvaEco"
Gazduire și Domeniu - vt9 – Agence Web
Version 1.5.5,1538